Kum kireç tuğlası kum, kireç ve su gibi doğal hammaddelerden oluşur ve dış/iç mekân duvar inşasında kullanılabilir. Ayrıca, çeşitli cephe kaplama tuğlaları inşa etmek için de ahşap gibi farklı yapı elemanları ile de kullanılabilirler.
Kum kireç tuğlası; mükemmel bir ses yalıtımı özelliğine, bunların yanı sıra yüksek sağlamlık ve dirence de sahiptir. Ses yalıtımı sağlamasının altında yatan en önemli sebeplerinden biri mukavemet direnci ve ağırlığının çok iyi bir izolasyon özelliğine sahip olmasından ileri gelir. Bütün bu nitelikleri sayesinde kum kireç tuğlası ile ses emici bir iç duvar inşa edilebilir.
Bunların yanı sıra kum kireç tuğlaların çok iyi bir ısı depolama kapasitesi vardır. Sonuç olarak bu tuğlalarla, herhangi bir sıcaklık değişiminden etkilenmeyişleri baz alındığında mükemmel bir ısı dengesi kurulabilir.
Bir terim olarak kireç, ağırlıklı olarak karbonatlar, oksitler ve hidroksitler içeren inorganik maddeleri temsil eder: Ayrıca kalsiyum oksit veya kalsiyum hidroksit bileşenleri ile de ifade edilebilir. Kirecin bir yapı harcı olarak kullanılması da büyük ölçüde yüzeylere yapışma özelliğinden kaynaklanır.
Kireç bazlı birçok ürün, inşaat sektöründe yapı malzemesi ya da tarımda kimyasal hammadde olarak kullanılmaktadır. Kireçtaşı da kalsiyum karbonat gibi birçok mineralin birincil bileşimidir.
Kum kireçtaşı tuğlalar (kalsiyum silikat tuğla olarak da bilinir) kum ve kireç karıştırılarak elde edilir. Bileşikte bulunan pigmentler farklı renklerde olabilir.
Bu karışım daha sonra tuğla blok yapımı için basınç uygulanacağı kalıplarda preslenir. Preslendiğinde ıslak olan tuğlalar kurumaya bırakıldıktan sonra meydana gelen kimyasal reaksiyonlarla birbirleriyle bütünleşmiş olurlar. Yalnız, bu tuğlalar kil tuğlalarınkine benzer bir biçimde fırınlarda pişirilmez.
İhtiyacınız olan makine veya ekipmanlar için uzman personelimizden destek isteyebilir, fiyat teklifi talep edebilirsiniz.
İletişime Geç