Otomatik blok makinesi teknolojik gelişmelerin ışığında, sektörel ihtiyaçları zaman ve maliyet tasarrufu sağlayarak karşıladığı için pek çok firma tarafından tercih edilmektedir. Gereksinimlere hızlı çözümler üretebilen bu makineler sayesinde, uzun sürelerde gerçekleştirilen projeler çok daha kısa zamanda bitirilebilir.
Otomatik blok makinesi birim zamanda imal ettiği ürün bakımından, geçmişte kullanılan manuel ve yarı otomatik makinelere nazaran çok daha verimli olmaktadır. Yine de makine seçiminin gerçekleştirilecek projenin ihtiyaçlarına uygun olması gerektiği unutulmamalıdır. Dünya standartlarına uygun, son teknoloji makineler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Tam Otomatik Blok Makinesi
Makine seçimini projenin ihtiyaçlarına göre yapmak, en önemli noktalardan biridir. Otomasyon sürecine göre üç farlı tipte beton blok yapma makinesi bulunmaktadır.
Yarı otomatik blok makinesi: Bu tip makinelerde, az da olsa insan gücüne ihtiyaç duyularak üretim yapılmaktadır. Orta seviyede imalat gerçekleştirmek isteyen firmalara tavsiye edilmektedir. Hidrolik kol ve pistonlar aracılığıyla kontrol edilebilmektedir.
Manuel blok makinesi: Üretim aşamalarında insan iş gücünden faydalanılır. Küçük beldelerde ve işletmelerde kullanılması önerilir. 8 saat içinde yaklaşık 800-1000 arası beton blok üretebilir.
Tam otomatik beton blok makinesi: En fazla iki ya da üç işçi çalıştırarak her türden blok ürününü üretebilme imkânı sunar. Sektördeki varlığını sağlamlaştırmış, tecrübeli firmalara tavsiye edilir. Yüksek üretim hacimlerine ihtiyaç duyan işletmeler için tavsiye edilmektedir. 8 saat içinde ortalama 10000 ile 12000 arasında beton blok üretebilmektedir. 24 saat aralıksız çalışabilen bir makinedir.
Otomatik blok makinesi üretim sektöründe deneyimli firma Globmac, KB serisi beton blok makinesi üretimlerini gerçekleştirmektedir. Bu makineler, kalıp değiştirmek suretiyle tuğla, parke taşı ya da bordür taşı gibi malzemeleri üretebilmektedir.
Globmac üretimi Pars serisi makineler ise bims veya briket üretimi gerçekleştirebilir. Bu nedenle briket makinesi veya bims makinesi gibi isimlerle de anılabilirler. KB serisi makineleri aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.
Beton Blok Makinesi | Özellikler |
KB 12 | Otomatik PLC ile veya manuel olarak kontrol edilebilmektedir. Makine üretim kapasitesi saat başı 120 palettir. 8.5 ton ağırlığındaki cihazda 500 litre hidrolik yağ kapasitesi mevcuttur. KB 12 toplam 50 kW güç harcamaktadır. |
KB 25 | Yarı otomatik veya tam otomatik olarak çalıştırılabilmektedir. 8 saat içinde 800 m2 kilit taşı üretimi ve 10-12 bin adet briket üretimi yapabilmektedir. Kalıp değiştirilerek kilit parke taşı, yağmur oluğu gibi birçok malzeme üretilebilir. |
KB 36 | Tam otomatik olarak çalıştırılabilen bu makine, 8 saatlik bir mesaide 1000-1200 m2 kilit taşı üretimi ve 18 bin adete kadar briket üretimi gerçekleştirebilir. |
KB 42 | Tam otomatik olarak çalıştırılabilen beton blok makinesi oldukça yüksek bir üretim kapasitesine sahiptir. 8 saatte 22 bin adete kadar briket üretimi gerçekleştirebilir. |
Beton Blok Yapma Makinesi
Bu makineler, beton blok adındaki yapı elemanlarını imal etmektedir. Beton bloklar, yol yapımı, sosyal yaşam alanları, inşaat ve peyzaj çalışmaları gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Blok makineleri tek veya çift kovalı bir sistemi bünyesinde bulundurabilir. Beton blok için özel hazırlanan karışım, belli kalıplara aktarılır.
Kalıplara aktarılan hazır beton iyice karıştırılır. Bu sayede kalıba boşluksuz ve tam olarak yerleşebilir. Sonraki aşamada hidrolik pres ile beton sıkıştırılır. Böylece istenen şekil ve boyutlarda bloklar elde edilir.
İlgili sektörlerde faaliyet gösteren şirketler, mevcut kapasiteyi arttırmak ve işleri büyütmek için beton blok makinelerine ihtiyaç duymaktadır. Bu alana yatırım yapıp makine satın almadan önce belli faktörleri göz önünde bulundurmak faydalı olacaktır. İhtiyaç duyulan blok makinesi tipi, satın alım sonrası hizmetleri gibi faktörler bunlar arasındadır. Bu konuda danışmanlığa ihtiyacınız varsa planlamalarınızı birlikte yapabilmemiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Bir çeşit beton blok olan parke taşını üreten cihazlar da blok makineleri kategorisine girer. Globmac tarafından üretilen KB serisi makineler parke taşı üretimi gerçekleştirebilmektedir. Parke taşı makineleri,
Kullanılabilmektedir. Üstelik bu makinelerle bims veya briket gibi malzemeler de üretilebilmektedir. Peki bu makinelerde parke taşı üretimi nasıl gerçekleştirilir? Öncelikle çimento karışımı hazırlanır ve belli kalıplara dökülür. Kalıpta bir boşluk ya da hava kabarcığı kalmaması için kalıp hareket ettirilir (vibrasyon sistemiyle). Hidrolik sistem, mevcuttaki karışımı sıkıştırır. Sıkıştırma işlemi sonucunda kalıbın şekline bürünen karışım, parke taşı halini alır. Son aşamada ise malzeme kurumaya bırakılır.
İhtiyacınız olan makine veya ekipmanlar için uzman personelimizden destek isteyebilir, fiyat teklifi talep edebilirsiniz.
İletişime Geç